Malzemeler:
- 500 gr kuru fasulye
- Yarım kangal Bifet Sucuk
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
- Tuz
Yapılışı:
- Bir gece önceden fasulyeyi ayıklayıp yıkayın ve ılık su ile ıslatın.
- Islatıp yumuşayan fasulyeyi yemeği yapmadan hemen önce süzün.
- Soğanları yemeklik, sucukları ile halka şeklinde doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını, soğanları ve tuzunu koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.
- Sucukları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Son olarak fasulyeleri ve fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. 25 – 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin, fasulyeler istediğiniz kıvamda pişince ocaktan alıp, sıcak servis yapın.